DORDRECHT - Zaterdag 27 april kan je in Dordrecht maar liefst 13 uur lang terecht voor de lekkerste dansmuziek zoals funky house, techhouse én techno muziek.

Na het grote succes afgelopen september van “Geheime Deuntjes in de Biesboschhal”, zijn de mannen van 078podcasts op Koningsdag 2024 terug met een dubbel programma: Finn's KoningsHouse 2024 en 's avonds dé Koningshouse _Afterparty in de Powerstage van Bibelot Dordrecht.

Terugblik “In de Biesboschhal”

In 2023 kreeg 078podcasts vanuit de Dordtse organisatie BOD-events de vraag om mee te denken in het concept van het nieuw te creëren festivalweekend "in de Biesboschhal". Dat er in Dordrecht behoefte is aan dit soort initiatieven is gebleken, want het met 1.300 bezoekers vooraf uitverkochte “Geheime Deuntjes in de Biesboschhal” was een schot in de roos. Het publiek was een frisse jonge doelgroep met een leuke mix van oude bekenden en uitsluitend lokale dj’s in de line-up. Dat alles in een monumentale hal op een markante Dordtse locatie.

Finn’s KoningsHouse

In het jaar dat Wimlex en Maxima Dordrecht bezochten op Koningsdag trokken Finns Eten&Drinken en 078podcasts spontaan de oranjeschoenen aan om het Koningspaar goed welkom te heten. Inmiddels zijn we 9 jaar verder en het een waar begrip geworden in Dordrecht tijdens Koningsdag: Finns KoningsHouse op het Blauwpoortsplein!

Dit jaar kan je van 13.00 uur tot 21.00 uur terecht op het terras van Finn’s Eten & Drinken Dordrecht voor drankjes, dansjes en een ongedwongen sfeer onder genot van heerlijke house en techhouse klanken. Plaats van handelen is weer op het mooiste plekje van Dordt, namelijk onder toeziend oog van “De Grote Kerk”. Dit event is voor en door Dordtenaren én iedereen daarbuiten.

Koninghouse Afterparty

Het succes van "de Biesboschhal" en “Finns Koningshouse” geeft nog maar eens aan dat er een behoefte is in Dordrecht. Dit jaar valt Koningsdag op zaterdag, de zon gaat onder en de muziek smaakt naar meer…Bibelot en 078podcasts stropen de mouwen op voor dé Koningsdag afterparty van Dordrecht in de Powerstage van Bibelot: KONINGSHOUSE AFTERPARTY!

De muziek gaat om 21.00 uur verder waar hij overdag gebleven is en eindigt rond een uurtje of 2.00 uur.

Waar overdag de bekendere en vrolijke houseplaatjes centraal staan, zal er op de afterparty een tandje bijgeschakeld worden, natuurlijk wel overgoten met het welbekende 078podcasts sausje. Ook tijdens de Koningsdag Afterparty is de line-up gevuld met uitsluitend lokale helden uit de 078podcasts koker, te weten: Roel Kant, Michelos, Ray Kouwenhoven en de 078podcasts resident DJ's.

078podcasts

Van oorsprong is 078podcasts een online platform voor lokale DJ’s. Gast DJ’s vind je vroeg of laat weer terug op de verschillende 078podcasts initiatieven in Dordrecht. Ook is er de jaarlijkse dj-contest waarin 078podcasts een nog te ontdekken DJ uitdaagt, met als beloning een plek in de line-up van de Geheime Deuntjes Area op Wantijpop. Dit jaar wordt tijdens Finn’s Koningshouse de 100ste podcast live opgenomen.

Evenementen

Daarnaast is 078podcasts ook de drijvende kracht achter verschillende lokale evenementen zoals de Geheime Deuntjes area tijdens Wantijpop en WantijLive, het uitverkochte “indeBiesboschhal” en Finn’s KoningsHouse met Koningsdag. De resident DJ’s hebben zo’n beetje elke DJ booth in Dordrecht wel gezien en kunnen niet wachten om Bibelot aan dit lijstje toe te voegen!

Kaartverkoop

Door de samenwerking met Bibelot is het mogelijk om de drempel ook voor de wat jongere bezoeker, mede door een vriendelijke prijs, laag te houden. Eerdere edities van de door 078podcasts georganiseerde Koningshouse afterparty in DOOR waren stijf uitverkocht, de verwachting is dat ook deze Afterparty van de Koningsdag in Dordrecht snel zal uitverkopen.

Tickets zijn uitsluitend online te koop via de https://bibelot.net/programma/078-podcasts-koningshouse-afterparty/.