DORDRECHT - Een treffer van Özgür Aktas heeft Telstar vrijdagavond de eerste zege van het seizoen bezorgd. Op bezoek bij FC Dordrecht viel de enige treffer van de wedstrijd twintig minuten toen Aktas raak kopte uit een hoekschop.

Doordat de selectie van Telstar langdurig in de file stond, waren zij niet op tijd voor de aftrap en begon het duel twintig minuten later. In de eerste helft bleken de hoogtepunten spaarzaam. Glynor Plet wist weliswaar te scoren voor de gasten, maar volgens scheidsrechter Rozendal had de spits zijn hand gebruikt en kreeg geel.

Na rust was de wedstrijd een stuk leuker. Zeker nadat Aktas de gasten in de 71e minuut op voorsprong kopte uit een corner van Van Doorm. Snel daarna kreeg Telstar de uitgelezen kans om het duel in het slot te gooien. Cas Dijkstra werd neergehaald in het strafschopgebied, waarna Rozendal naar de penaltystip wees. Invaller Gyliano van Velzen faalde echter van elf meter en doelman Liam Bossin kon de zwak ingeschoten strafschop keren. In een hectische slotfase kreeg FC Dordrecht vervolgens nog kansen om gelijk te maken, maar doelman Ronald Koeman jr. hield zijn doel schoon: 0-1.