VELSEN-ZUID - Telstar is weer een stukje dichter richting de subtop van de Keuken Kampioen Divisie gekropen na een 2-0 overwinning op hekkensluiter FC Dordrecht. Glynor Plet zorgde na de rust voor de beslissing door in kort tijdsbestek beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Met de kersverse Amerikaanse international Sebastian Soto terug in de basis bij de Witte Leeuwen lukte het de ploeg van trainer Andries Jonker in eerste instantie niet om het spel te maken. Over de eerste helft kan men dan ook kort zijn daar de kansen op één hand waren te tellen. Toch moest voormalig Telstar-doelman Anthony Swolfs zich op slag van rust strekken om een kopbal van Shayne Pattynama te keren.

Na de rust beseft Telstar dat er meer moet gebeuren en men gaat dan ook vol op de aanval. Na een kwartier heeft dat resultaat als Redouan El Yaakoubi het eens probeert met een schot. Swolfs weet te keren, maar Plet is er als de kippen bij om de 1-0 te maken. Twee minuten later weet de spits, nu op aangeven van El Yaakoubi, deze score te verdubbelen. Telstar kan de wedstrijd daarna gecontroleerd uitspelen al moet keeper Schendelaar zich eenmaal laten gelden bij een Dordtse aanval. Vlak voor tijd heeft Plet zelfs nog een hattrick op zijn schoen, maar komt hij net een teen tekort.

Telstar - FC Dordrecht 2-0 (0-0)