DORDRECHT - Na twee wedstrijden op rij waarin men averij opliep heeft FC Dordrecht in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen weer de volle buit gepakt. Door een nipte zege maakte het een einde van een sterke reeks van de noordelingen en wippen over de Groningers heen naar de vijfde plaats.

Ilias Bronkhorst maakte al snel de 1-0 uit een hoekschop, waarna enkele Groningse supporters er met vuurwerk voor zorgden dat de wedstrijd onderbroken moest worden voor een klein half uur. Aan de stand veranderde niets meer in de eerste helft, ondanks een paar goede kansen voor de ploeg van Dick Lukkien.

De Dordtse doelman Luca Plogmann was deze avond namelijk een van de uitblinkers bij de thuisploeg, en hield ook na de rust de nul: 1-0.