EINDHOVEN - PSV heeft de voorsprong van tien punten op Feyenoord in stand gehouden. De topper in de eredivisie tussen beide ploegen eindigde in Eindhoven in 2-2.

PSV zette Feyenoord direct onder druk en al in de vierde minuut vond Tillman het net. De Amerikaan nam de bal fraai mee en rondde koeltjes af. Feyenoord hapte aanvankelijk naar adem, maar voetbalde zich langzaam maar zeker onder de druk uit. Gimenez miste een dot van een kans, maar even later faalde Minteh niet. Na een fout van Boscagli ging de Gambiaan alleen op Benitez af en scoorde bekwaam. In het restant van de enerverende eerste helft waren de kansen vooral voor de thuisploeg.Tillman raakte de paal, Schouten schoot net voorlangs en ook Lozano kreeg de bal er niet in.

Feyenoord begon sterk aan de tweede helft en kreeg ook de nodige kansen. Benitez keerde de schoten van Gimenez, Geertuida en Beelen,maar was kansloos toen Geertuida de geheel vrijgelaten Gimenez vond. PSV,dat voor de vierde keer dit seizoen zonder Veerman aantrad en in drie van die duels punten morste, kwam al snel langszij toen invaller Til scoorde na een mooie pass van De Jong. Grote kansen bleven daarna uit en met de remise kon koploper PSV prima leven.