MADRID - Feyenoord is op bezoek bij Atlético Madrid tegen zijn eerste nederlaag in de Champions League aangelopen. De ploeg van trainer/coach Arne Slot speelde na de 2-0 thuiszege op Celtic een prima partij in de Spaanse hoofdstad, nam tweemaal een voorsprong, maar bleef uiteindelijk met lege handen: 3-2.

Feyenoord kwam in de enerverende eerste helft uitstekend voor de dag. De ploeg was constant op de helft van Atlético te vinden en kwam al vroeg op voorsprong. Keeper Oblak keerde de inzet van Ueda, maar de bal belandde via Hermoso toch in het doel. Atlético nam daarna het heft even in handen en kwam met wat fortuin op gelijke hoogte. Wieffer gleed de bal weg voor de buitenspel staande Saúl, maar gaf zo onbedoeld de assist op Morata, die koel afrondde.

Nadat Trauner knap had voorkomen dat Morata opnieuw kon scoren, namen de Rotterdammers de regie weer over en Hancko beloonde de sterke fase door uit een scherp aangesneden vrije trap van Stengs de 1-2 te maken.

Voor Feyenoord was er lange tijd niets aan de hand, maar kort voor en kort na rust ging het mis. Griezmann maakte met een fraaie omhaal gelijk en Morata scoorde na een vrije trap van Molina. Atlético liet zich daarna terugzakken. Feyenoord ging vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker en was daar ook een paar keer dichtbij. Zo stuitte Stengs op Oblak en schoot Paixão net over en net naast. Zodoende hield Atlético op het nippertje stand.