KERKRADE - Roda JC heeft zich goed herpakt na de nederlaag die het afgelopen maandag leed bij Jong AZ. Door een ruime overwinning op het eveneens hooggeklasseerde FC Dordrecht zijn de Limburgers in ieder geval tot zondag weer de nummer twee in de stand van de KKD.

Roda JC kwam na een kleine twintig minuten op 1-0 door aanvoerder Rodney Kongolo die met een fraaie uithaal de score opende. FC Dordrecht, bezig aan een uitstekend seizoen, zag een gelijkmaker even later worden afgekeurd vanwege buitenspel. Roda-doelman Calvin Raatsie redde daarna nog fraai op een schot van Ilias Sebaoui. Zodoende ging het team van Bas Sibum met een nipte voorsprong rusten.

In Kerkrade kon na de thee snel weer gejuicht worden. Arjen van der Heide besloot een fraaie actie met een poging die door de Dordtse doelman maar matig verwerkt werd. Vaclav Sejk profiteerde en maakte er 2-0 van. Uit het niets kwam Dordrecht terug in de wedstrijd. Een piekfijn passje van Mathis Suray zette Shiloh 't Zand vrij voor het doel en hij scoorde: 2-1. De beslissing viel in de slotfase. De Schapenkoppen gooiden alle trossen los en lieten heel veel ruimte achterin. Een assist van Maximilian Schmid leverde winteraanwinst Joey Müller een doelpunt op. Müller schoot er meteen nog maar een goaltje achteraan en bepaalde de eindstand zo op 4-1. Roda begon het carnavalsweekend zodoende als de nieuwe nummer twee.