ROME - Feyenoord is voor het derde jaar op rij in Europees verband gestuit door AS Roma. Na de verloren Conference League-finale in 2022 en de uitschakeling in de kwartfinales van de Europa League boog Feyenoord ditmaal,in de play-offs van de EL, na strafschoppen.

In Rome was het, net als in De Kuip, op 1-1 geëindigd. Het eerste kwart van de wedstrijd was een waar spektakelstuk, waarin Feyenoord na vijf minuten de score opende. Hartman gaf voor en Nieuwkoops schot leek ver naast te gaan,maar Gimenez werkte de bal met een schouder over de doellijn. Kort nadat Hancko vlak voor de lijn een kopbal van Mancini had gekeerd, stuitte de doorgebroken Wieffer op Svilar. Na de 1-1 van Pellegrini, een fraaie knal in de kruising,volgden nog kansen voor Gimenez, Cristante en Pellegrini. Halverwege de eerste helft namen beide ploegen gas terug en tot de rust viel er alleen nog een afzwaaier van Karsdorp te noteren.

Ook na de pauze was de energie vuur van de openingsfase ver te zoeken.Wellenreuther was attent toen El Shaarawy en Lukaku voor hem opdoken. Feyenoord was sterker in de verlenging en Minteh rook aan de winnende. Wellenreuther redde in de laatste minuut geweldig bij een inzet van Lukaku. In de strafschoppenserie miste Lukaku, maar.na missers van Hancko en Jahanbakhsh kon AS Roma toch weer juichen.