ALKMAAR - Feyenoord heeft zondagmiddag in Alkmaar een kleine overwinning geboekt op AZ, dat voor de vijfde keer op rij punten morste in de eredivisie: 0-1.

Feyenoord kwam al na zes minuten op voorsprong toen Wieffer uit de rebound scoorde nadat Timber de paal had geraakt. AZ vocht zich daarna in de wedstrijd, speelde in de eerste helft beter als in de afgelopen weken, kreeg goede kansen via Pavlidis, De Wit, Mijnans en Moller Wolfe, maar bleek onfortuinlijk in de afronding. Met name bij de open kans voor Pavlidis was het een wonder dat de bal niet over de doellijn verdween. Feyenoord had het lastig en zag ook nog Bijlow in tranen geblesseerd het veld verlaten, die werd vervangen door Wellenreuther.

Na rust golfde het spel wel op en neer, maar voor de doelen gebeurde te weinig. De eredivisietopscorers Pavlidis en Gimenez waren in de tweede helft onzichtbaar, al rook de Griekse spits van AZ vlak voor tijd nog aan de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn en dus moet AZ woensdag in De Kuip in het bekertoernooi op zoek naar revanche.