ROTTERDAM - Feyenoord heeft in de eredivisie zijn vijfde zege op rij weten te boeken. In De Kuip werd Go Ahead Eagles met 3-1 verslagen.

In de laatste vier competitieduels had Feyenoord telkens ruim gewonnen (doelsaldo 21-3), maar nu had het voor rust veel moeite met het gegroepeerd spelende Go Ahead Eagles. De 1-0 van Minteh werd afgekeurd, na hands van Wieffer, maar vlak voor de rust scoorde de aanvaller na een knappe actie alsnog.

Na de pauze keerde keeper De Lange schoten van Gimenez en Minteh, maar was vervolgens kansloos op een inzet van Stengs. Feyenoord bleef de aanval zoeken en Gimenez, die binnen twee minuten drie kansen miste, waarbij hij eenmaal de paal raakte, maakte er toch 3-0 van. Uit een schaarse tegenstoot bepaalde Sow de eindstand op 3-1.