ROTTERDAM - Feyenoord is er als nummer twee in de stand niet in geslaagd om meer afstand te nemen van de nummer drie, FC Twente. Na een matige eerste en een nauwelijks betere tweede helft bleef het in De Kuip bij 0-0.

Feyenoord begon rommelig en FC Twente kreeg de eerste kans, maar Rots schoot naast. Vlap scoorde uit een snelle counter wel,maar liep bij de assist onhandig voor de bal en dus buitenspel. De stroperig spelende thuisploeg zorgde pas vlak voor rust voor enige dreiging.

Gimenez kreeg de beste kans om de score te openen, maar strandde net na rust, nadat hij én Paixão waren gevloerd ,vanaf de strafschopstip op Unnerstall,die ook Hancko's rebound wist te keren. De druk nam wel toe, maar opnieuw Gimenez, Hancko (twee keer) en Wieffer kregen de bal niet tussen de palen.