AMSTERDAM - Voor het tweede seizoen op rij heeft Feyenoord in Amsterdam een zege geboekt op Ajax. De landskampioen won het duel, dat zondag na 55 minuten gestaakt werd, op woensdag uiteindelijk met 0-4 in een lege Johan Cruijff Arena.

Ajax was zondag fel aan de wedstrijd begonnen, maar stapelde in verdedigend opzicht fout op fout en Feyenoord wist optimaal te profiteren. Nog voor rust hadden Gimenez (2x) en Paixão het net gevonden. Een deel van de Ajax-supporters trok de afgang niet en gooide voor de rust al vuurwerk op het veld.Toen dat na rust opnieuw gebeurde,stuurde scheidsrechter Gözübüyük de spelers weer naar binnen, waarna de wedstrijd gestaakt werd.

Het duel werd woensdag in een lege Arena hervat en Feyenoord had er direct zin in. De Rotterdammers zochten tegen het zwalkende Ajax vol de aanval en na enkele seconden rook Timber al aan een doelpunt. Drie minuten later kwam die vierde goal er alsnog. Na een snlle counter voltooide Gimenez zijn hattrick, waarmee het laatste sprankje hoop van Ajax op een goede afloop verdween.