ROTTERDAM - Feyenoord staat met anderhalf been in de groepsfase van de Conference League. Donderdagavond won de ploeg van trainer/coach Arne Slot met liefst 5-0 van IF Elfsborg waardoor de return een formaliteit lijkt. Luis Sinisterra kroonde zich tot man van de wedstrijd door drie goals voor zijn rekening te nemen.

De Rotterdammers waren van meet af aan de betere ploeg in een sfeervolle Kuip, maar ondanks een paar goede kansen viel de eerste treffer pas na 25 minuten toen Luis Sinisterra koppend scoorde uit een assist van Jens Toornstra. De aanvoerder stelde even later ook Alireza Jahanbakhsh in staat om te scoren en nog voor de rust maakte Sinisterra zijn tweede van de avond.

Kort na de rust voltooide de Colombiaan zijn hattrick en nog binnen het uur deed ook Bryan Linssen een duit in het zakje. De Zweden moesten kort hierna ook nog met tien man verder na rood voor Holst, en ook Feyenoord-keeper Bijlow haalde het einde niet al leek zijn rode kaart zwaar gestraft.