ROTTERDAM - Feyenoord heeft, zonder al teveel problemen Heracles Almelo met 3-0 weten te kloppen. De ploeg van Arne Slot maakte het verschil al in de eerste helft en na de rust viel er in De Kuip weinig meer te genieten.

Feyenoord opende agressief en kreeg via Gimenez (2x), Hancko en Ivanusec al snel vier kansen. Limbombe stuitte aan de andere kant bij een uitbraak op Wellenreuther. Feyenoord sloeg daarna wel toe. Minteh, die weer prima momenten afwisselde met vreemde capriolen, rondde van dichtbij beheerst af. Wieffer wees met een knappe pass Gimenez de weg naar de 2-0, waarna ook Roosken strandde op Wellenreuther.

Na rust was er één hoogtepuntje:Gimenez en Hartman deden 'steen-papier-schaar' bij een vrije trap. Het bleek een list: Gimenez won, nam plaats achter de bal, maar Paixão schoot en scoorde: 3-0.