DORDRECHT - FC Dordrecht blijft opvallen met fris en aanvallend voetbal en maakte vrijdagavond de zorgen voor SC Cambuur groter. De ploeg van trainer Santoni was aan de Krommedijk oppermachtig en wezen de friezen met liefst 5-2 terug.

De druk op trainer Ultee nam zodoende verder toe bij SC Cambuur, dat in negen wedstrijden liefst 21 doelpunten tegen kreeg. De "Schapenkoppen" stegen op hun beurt naar een knappe zesde plek dankzij de derde zege van het seizoen. Rene Kriwak scoorde in de eerste helft twee keer voor de thuisploeg en tussendoor was ook Ilias Sebaoui trefzeker. Silvester van der Water deed voor rust iets terug namens Cambuur.

Een comeback zat er echter niet in voor de club uit Leeuwarden. Sebaoui maakte na 85 minuten de 4-1 en na de 4-2 van Fedde de Jong zorgde Mathis Suray ook nog voor de vijfde Dordtse treffer.