ROTTERDAM - Met prima voetbal en een klinkende zege op ADO Den Haag heeft Sparta een mooi eerbetoon gegeven aan Pim Doesburg. De voormalig doelman van de Rotterdammers overleed afgelopen week op 77-jarige leeftijd.

Sparta had van het begin af aan het betere van het spel al leverde dat in eerste instantie nog niet veel kansen op. Het overwicht werd kort voor de rust alsnog in een doelpunt uitgedrukt toen Lennart Thy de bal ontving van Dirk Abels en de ban brak.

Kort na de rust werd die score verdubbeld door Sven Mijnans en vanaf toen kon Sparta vrijuit voetballen en zakte ADO Den Haag naar een bedenkelijk niveau. Binnen vijf minuten tilden Abdou Harroui en opnieuw Thy de score dan ook op naar 4-0. In de slotfase mocht ook invaller Mario Engels nog wat duiten in het zakje doen. met twee treffers bepaalde hij de eindstand op 6-0 waardoor Sparta nu in de middenmoot komt en de zorgen voor de groen-gelen alleen maar groter lijken te worden..