DORDRECHT - Roda JC heeft in de uitwedstrijd bij FC Dordrecht een ruime 2-5 zege behaald. Na de rust nam de ploeg van coach Jurgen Streppel afstand van de hekkensluiter.

Na zeven minuten viel de openingstreffer al. Roda JC-doelman Rody de Boer kon een schot van Jacky Donkor nog wegstompen, maar Mathis Suray schoot de bal binnen. De voorsprong van de thuisclub was van korte duur. Doelman Bossin kreeg een schot van Dylan Vente niet onder controle, waarna Patrick Pflücke de bal in het Dordtse doel tikte. Roda JC was hierna de bovenliggende partij, maar slaagde er voor rust niet in de thuisploeg op achterstand te zetten ondanks kansen voor Pflücke en Limbombe.

Na de rust stelden de Limburgers wel orde op zaken. Vente kon van dichtbij de 1-2 binnen schieten en enkele minuten later vergrootte Xian Emmers de voorsprong. De ban was gebroken, want kort daarna trof Dylan Vente opnieuw doel en stond Roda JC met 1-4 voor. In de slotfase kwam Dordrecht nog dichterbij toen Stijn Meijer een voorzet van Mauro Savastano achter De Boer werkte. het slotakkoord was voor Dylan Vente met zijn derde treffer van de avond: 2-5.