EINDHOVEN - In een boeiende topper hebben PSV en Feyenoord zondagmiddag de punten gedeeld. In het Philips Stadion eindigde men op 1-1, een resultaat waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Waar PSV nog hoop heeft om koploper Ajax te achterhalen en Feyenoord zich richt op de top drie, daar is een gelijkspel niet hetgeen waar vooraf op gehoopt werd.

Beide ploegen streden in ieder geval wel voor de winst in een duel waar het tempo hoog lag. PSV begon sterker en zette Feyenoord fors onder druk. Sangaré kan al na twee minuten de score openen, maar Botteghin weet op de lijn te redden. Kansen zijn er ook voor Max en Malen en aan de andere kant voor Berghuis die bij zijn eerste poging nog mist, mar even later wel het geluk aan zijn zijde heeft als hij buiten bereik van keeper Mvogo uithaalt. Opmerkelijk genoeg zijn daarna de rollen omgedraaid en de gasten krijgen tot de rust een aantal mogelijkheden om de score verder uit te bouwen onder meer via Linssen, Sinisterra en Geertruida. Kort voor rust wordt het echter gelijk als Götze een mooie assist geeft op Malen die net zo knap afrondt.

Na de rust krijgt Malen ook de kans op de voorsprong, doch stuit op keeper Marsman en vlak daarna mikt invaller Madueke op de paal. Gedurende de tweede helft beginnen echter wel de krachten weg te vloeien bij beide teams en komt het steeds meer aan op strijd. Dit levert in de slotfase nog wat onvriendelijkheden op, maar gescoord wordt er niet meer.