DORDRECHT - In een enerverend en open duel heeft NAC met de nodige moeite gewonnen bij laagvlieger FC Dordrecht. De Bredase ploeg leek na tien minuten op weg naar een grote zege, maar deze werd pas behaald in het laatste kwartier (2-3).

In de openingsfase was er vooral een glansrol voor Kaj de Rooij die al in de zesde minuut scoorde uit een voorzet van El Allouchi. Drie minuten later stond hij opnieuw op de juiste plek om een rebound te benutten nadat Lewis Fiorini de lat had geraakt. Een forse tik voor FC Dordrecht dat echter snel weer in de wedstrijd kwam toen rechtsback Dehninio Muringen raak schoot. Hierna volgden er kansen over en weer, maar was het vooral de Dordtse doelman Bossin die Mario Bilate een aantal malen van scoren afhield.

Ook na de rust golfde het spel op en neer en na een uur spelen wees scheidsrechter Cantineau naar de stip na een handsbal van Maria. Nikolas Agrafiotis bleef koelbloedig vanaf elf meter. Het duel leek hierna op een gelijkspel af te stevenen tot dat Fiorini zo'n tien minuten voor tijd de bal ineens voor zijn voeten kreeg en hard in de kruising mikte: 2-3.