WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond met ruime cijfers van het eveneens laag geklasseerde FC Dordrecht gewonnen. Op het AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer werd het 4-0 voor de beloften van trainer Michel Vonk.


Voor de wedstrijd had Jong AZ nog de meest gepasseerde defensie van de Keuken Kampioen Divisie met liefst 82 tegendoelpunten, maar die twijfelachtige eer droeg men deze avond ook over aan de Dordtse ploeg. Waar keeper Beau Reus de nul hield moest zijn collega Van Herk vier keer vissen en heeft FC Dordrecht nu 84 tegentreffers.

De basis voor de zege werd gelegd na een klein half uur. Nadat Jelle Duin al eerder de kwaliteiten van Van Herk had getest in een grote kans sloeg Jong AZ binnen twee minuten tweemaal toe. Eerst kon Bram Franken van de rand van het strafschopgebied uithalen en deze score werd al snel verdubbeld door Richonell Margaret.

Kort na de rust viel de beslissing toen Duin alleen op Van Herk afging en nu wel koelbloedig bleek waarna Mo Taabouni voor het slotakkoord zorgde door de bal fraai in de bovenhoek te schieten.