WIJDEWORMER - Jong AZ blijft het uitstekend doen in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond werd er op het AFAS-Trainingscomplex in Wijdewormer met 2-1 gewonnen van FC Dordrecht. Door de zege klimt de beloftenploeg van trainer/coach Maarten Martens naar de tweede plaats.

Het was vrijdag al snel raak voor Jong AZ. Nadat Jelle Duin werd neergehaald in het strafschopgebied, mocht Yusuf Barasi al in de zevende minuut aanleggen vanaf elf meter. De aanvaller schoot de strafschop koelbloedig in de. De thuisploeg was duidelijk beter dan hekkensluiter FC Dordrecht, maar halverwege stond het wel gelijk nadat Stijn Meijer een afgemeten voorzet van Pascu tegen de touwen wist te koppen.

Ook na de rust verzuimde Jong AZ lang om afstand te nemen en had met name Mo Taabouni het vizier niet op scherp staan bij een drietal kansen vanavond. Uiteindelijk viel de verdiende winnende treffer tien minuten voor tijd alsnog toen Duin op aangeven van Iman Griffith de 2-1 liet aantekenen.

Door de zege volgt Jong AZ de nieuwe koploper FC Volendam nu op één punt achterstand.