AMSTERDAM - Jong Ajax heeft SC Cambuur afgelost als koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag won maandagavond van hekkensluiter FC Dordrecht.

Bij de Ajax-beloften stond de 16-jarige Naci Unüvar voor het eerst in de basis. In een matige eerste helft wist hij kort voor rust zelfs bijna het net te vinden ware het niet dat Dordrecht-keeper Havekotte in de weg lag. De ploeg van trainer Claudio Braga bleef bijna een uur lang overeind op De Toekomst, maar moest in de tweede helft toch toezien hoe Quinten Timber geheel vrijstaand de score opende.

Unüvar was inmiddels gewisseld voor een andere tiener, Sontje Hansen, die een kwartier voor tijd in het strafschopgebied werd gevloerd waarna Alex Mendez vanaf elf meter de eindstand op 2-0 kon bepalen.