DEN HELDER - Het Digital4U Sportevent op het complex van FC Den Helder is gewonnen door FC Dordrecht. De ploeg van trainer/coach Gérard de Nooijer won zaterdagavond in de finale, na het nemen van strafschoppen, van N.E.C. Eerder op de avond sloot het Helders Elftal af met een nederlaag. In de strijd om het brons verloor het 0-5 van Telstar.

Het Helders Eltal kende na de nederlaag van donderdag tegen N.E.C. (0-6) een goed eerste kwartier tegen de ploeg uit Velsen-Zuid waarin ook wat kansen werden verschaft. Nadat Telstar bij de eerste echt goede kans op voorsprong kwam via Kick Groot was het met het verzet van de thuisploeg voorbij en nog voor de rust maakte Kyle Scott de 0-2. Na de pauzevoerder een andere Brit, Ryan Seager, de score op en via een eigen doelpunt van Van Kesteren, en de tweede goal van Groot werd de eindstand op 0-5 bepaald.

FC Dordrecht had donderdag met 2-1 van Telstar gewonnen en kwam in de finale tegen het licht favoriete N.E.C. goed voor de dag. Het moet gezegd worden dat het de groen-witten ook wel mee zat toen eerst Achahbar voor N.E.C. een strafschop miste en een minuut later Zamouri aan de andere kant de bal schitterend achter keeper Coutinho schoot.Onder leiding van een uitstekende scheidsrechter Shukrula bleef deze stand heel lang staan tot in blessuretijd Robin Buwalda de bal alsnog tegen de touwen kopte. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en hierin miste FC Dordrecht slechts eenmaal terwijl de ploeg uit Nijmegen dat tweemaal deed.