DORDRECHT - Op de laatste speeldag van 2021 heeft nummer twee Excelsior de achterstand op koploper FC Volendam toch zien oplopen tot drie punten. De Kralingers lietn op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht twee dure punten liggen (1-1).

Excelsior was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar zowel topscorer Thijs Dallinga, Reuven Niemeyer als Mats Wieffer kregen de bal niet achter een sterk keepende Liam Bossin.

Kort na de rust nam de thuisploeg zelfs verrassend de leiding toen Jacky Donker werd weggestuurd door Stijn Meijer en doelman Van Gassel verschalkte. Tot drie minuten voor tijd mocht FC Dordrecht vervolgens hopen op een zege, maar nadat Botermans werd neergehaald scoorde Dallinga vanaf de strafschopstip zijn 25e van dit seizoen. Diep in blessuretijd zag Excelsior-invaller Chacon nog rood na een harde charge op Pascu.