DORDRECHT - Na Europees succesvol te zijn geweest in zowel de Conference League (halve finale) als de Youth League (finale) was de derde wedstrijd binnen 24 uur voor een team van AZ iets teveel van het goede. Een gehavend Jong AZ ging vrijdagavond met 1-0 onderuit bij FC Dordrecht.

Donderdagavond won AZ na strafschoppen van Anderlecht en bereikte zo de halve finale van de Conference League. In de Youth league won AZ vanmiddag eveneens na penalty's van het favoriete Sporting Lissabon. De talentvolle Alkmaarders mogen het maandag in de finale opnemen tegen Hajduk Split. Jong AZ-trainer Maarten Martens miste door de beide wedstrijden behoorlijk wat vaste basisspelers en dat brak de ploeg op aan de Krommedijk in Dordrecht.

Ondanks de vele afwezigen kreeg Jong AZ wel kansen. In de eerste helft voor Buurmeester en na de rust via Griffith en Barasi, maar alleen kregen de bal niet langs de uitstekende Dordrecht-doelman Bossin. Na een tweede gele kaart voor Touré van de thuisploeg leek het duel vervolgens op een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar drie minuten voor tijd schoot El Azzouzi vanuit de kluts alsnog raak: 1-0.