ROTTERDAM - Feyenoord heeft nauwelijks kunnen profiteren van de nederlagen die Ajax en Vitesse leden op zaterdag. In eigen huis kwamen de Rotterdammers tegen Heracles Almelo niet verder den een doelpuntloze puntendeling.

Met het oog op de wedstrijd donderdag tegen Wolfsberger AC begon de niet geheel fitte Steven Berghuis op de bank tegen Heracles. Zonder de aanvoerder en clubtopscorer kreeg Feyenoord wel grote kansen voor rust, maar gescoord werd er niet. Tyrell Malacia was nog het dichtst bij een goal. De linksback was het eindstation van een fraaie aanval en schoot de bal hard op de lat. Drie minuten later leek ook Nicolai Jørgensen te kunnen scoren, maar zijn stiftje miste overtuiging. Feyenoord kreeg nog wat mogelijkheden, maar vlak voor rust was er een grote kans voor Heracles doch Rai Vloet kreeg de bal niet langs keeper Nick Marsman.

Terwijl Feyenoord druk zette maar niet scoorde moest Advocaat alsnog Berghuis na ruim een uur spelen als invaller te brengen. Vijf minuten later kreeg Heracles-spits Sinan Bakis zijn tweede gele kaart en dus rood na een overtreding op verdediger Marcos Senesi. Met elf tegen tien voerde Feyenoord de druk op, maar zonder resultaat want Heracles-goalie Blaswich hield stand (0-0).