ROTTERDAM - Feyenoord speelt zaterdag de finale van de play-offs voor een Europees ticket tegen FC Utrecht. De ploeg van Dick Advocaat zegevierde in De Kuip in de stadsderby tegen Sparta (2-0).

Voor pakweg 6500 toeschouwers wist Feyenoord het duel binnen een tijdsbestek van twintig minuten te beslissen. nadat Nicolai Jørgensen in de openingsfase de paal al had geraakt viel de treffer uiteindelijk na een half uur. Na een overtreding van Auassar op Haps mocht aanvoerder Steven Berghuis vanaf elf meter aanleggen en dit deed hij koelbloedig. Vrij snel na de aftrap werd die score verdubbeld toen Tom Beugelsdijk ongelukkig een voorzet van Luis Sinisterra achter zijn eigen doelman werkte.

Na de rust kon Feyenoord het duel gecontroleerd uitspelen, mede omdat Sparta aanvallend onmachtig was.Pas vijf minuten voor tijd kreeg het een goede kans door een stiftje van Emegha, maar keeper Bijlow wist deze net voor de lijn te keren.