TILBURG - Feyenoord heeft zondagmiddag de koppositie overgenomen van Ajax dat eerder op de middag met 1-0 van FC Groningen verloor. De Rotterdammers zegvierden zelf met 1-4 over Willem II.

Het was de thuisploeg die na een klein kwartier de score opende via Vangelis Pavlidis. De ploeg van Dick Advocaat raakte hier echter niet van in de war en nam gedurende de wedstrijd het heft steeds meer in handen. De gelijkmaker van Ridgeciano Haps, op aangeven van Teixeira was daar al een mooi voorbeeld van.

Na de rust bleken de gasten oppermachtig en binnen drie minuten wist Bryan Linssen zijn eerste goal in het Feyenoord-shirt te maken. Feyenoord kreeg hierna kans op kans om de wedstrijd in het slot te gooien en deed dit uiteindelijk via aanvoerder Steven Berghuis die in de 56e en 77e (met een fraaie lob) de eindstand op 1-4 bepaalde.