NIJMEGEN - Feyenoord heeft na het spektakelstuk thuis tegen NEC (5-3) ook in Nijmegen de overwinning weten te pakken. Het werd 1-4 voor de ploeg van trainer Arne Slot, nadat beide ploegen bij rust nog in evenwicht waren.

De eerste helft was vooral vermakelijk omdat er achterin nogal wat fout ging aan beide zijden. Bryan Linssen zag zijn schot gekeerd worden en aan de andere kant greep keeper Bijlow goed in toen Mattsson hem onder vuur nam. Op de inzet van Lasse Schöne had hij echter geen antwoord. Na de gelijkmaker van Orkan Kökçü uit een strafschop, gegeven nadat Jahanbakhsh was neergelegd liet Geertruida een enorme kopkans onbenut.

Ook aan de 1-2 ging een fout vooraf, een mislukte pass van Verdonk, waarna Kökçü verwoestend uithaalde. Verdedigend kwam NEC steeds vaker in het nauw. Feyenoord stapelde kans op kans waarvan er twee werden benut, door Alireza Jahanbakhsh en door Guus Til.