ROTTERDAM - Nummer drie Feyenoord is nummer twee PSV tot op een punt genaderd. In De Kuip hadden de soevereine Rotterdammers geen kind aan zwakke stadgenoot Sparta (4-0).

De nummer voorlaatst in de stand van de Eredivisie was in de eerste helft een speelbal voor Feyenoord. Orkun Kökçü trof na een mooie kapbeweging al in de vierde minuut doel en in de elfde minuut maakte Alireza Jahanbakhsh er op aangeven van Luis Sinisterra 2-0 van. Feyenoord nam wat gas terug, maar bleef oppermachtig en had meer kunnen scoren.

Na de rust was het spelbeeld identiek. Guus Til kreeg de bal fortuinlijk voor zijn voeten uit een counter en na een glijpartij van Spartaan Bart Vriends scoorde hij zijn tweede van de middag. Met dertien doelpunten is Til nu de topscorer van de eredivisie.