ROTTERDAM - Een paar dagen voor de klassieker tegen Ajax is Feyenoord in ieder geval in punten gelijk gekomen met de Amsterdammers die zelf donderdagavond nog in actie komen. Feyenoord won de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met het kleinst mogelijke verschil (1-0).

Invaller Luis Sinisterra brak in de 64e minuut de ban en dat was ook zeker terecht want Feyenoord had ook daarvoor al voortdurend een overwicht. De kansen bleken in de eerste helft echter niet besteed aan o.a. Leroy Fer en Lucas Pratto.

Met Sinisterra en Haps voor Diemers en Linssen ging de ploeg van Dick Advocaat na rust verder op zoek naar het doelpunt en daarin slaagde men toen Sinisterra de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg en doelman Zetterer met een hard schot passeerde. PEC Zwolle dat voornamelijk leunde op de defensie moest er nu uitkomen en maakte het Feyenoord in de slotfase nog knap lastig, doch de Rotterdammers hielden stand.