ROTTERDAM - Feyenoord heeft de glansrijke zege op PSV een goed vervolg gegeven door SC Heerenveen met 3-1 te verslaan. Guus Til scoorde tweemaal, maar het hoogtepunt was een briljant hakje van Bryan Linssen.

De thuisploeg domineerde woensdagavond in De Kuip en kwamen na twaalf minuten op voorsprong door Guus Til na voorbereidend werk van Pedersen. De Friezen loerden vooral op de counter en waren dicht bij de gelijkmaker toen Henk Veerman de bal net over het doel heen wipte.

Ook na rust had de ploeg van Arne Slot het initiatief en Alireza Jahanbakhsh dacht er 2-0 van te maken, ware het niet dat Bryan Linssen buitenspel stond. Laatstgenoemde maakte dat foutje even later op sublieme wijze goed door met een fraai hakje te scoren. Joey Veerman bracht de spanning terug met een eveneens fraaie goal, maar de tweede treffer van Til betekende het slotakkoord: 3-1.