DORDRECHT - FC Dordrecht heeft vrijdagavond karakter getoond door MVV na een achterstand te kloppen. Aan de feestvreugde kwam echter een abrupt einde nadat Dordrecht-verdediger Seydine N'Diaye werd geconfronteerd mat racistische uitingen van de MVV-fans.

Met nog een minuut te spelen werd de verdediger bejegend door de MVV-supporters vanuit het uitvak bejegend. Scheidsrechter Martens besloot om naar binnen te gaan. Eenmaal terug op het veld werd de minuut niet meer gespeeld. Na het fluitsignaal van Martens knielden de arbitrage en alle spelers als statement tegen racisme om vervolgens de kleedkamers weer op te zoeken. De KNVB heeft direct na de wedstrijd aangegeven de kwestie zo spoedig mogelijk te onderzoeken.

FC Dordrecht won het duel dus wel en kwam na een 0-1 achterstand bij rust, door een van doelpunt Orhan Dzepar, sterk terug. Nadat Stijn Meijer eerst nog een strafschop had gemist wist de thuisploeg na de rust driemaal te scoren via El Azzouzi, Conteh en, nu wel Meijer.