DORDRECHT - FC Dordrecht heeft vrijdagavond een tik uitgedeeld aan De Graafschap. De ploeg van Michele Santoni verstevigde de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, door aan de Krommedijk de concurrent uit Doetinchem te kloppen.

Op een avond waarop de top drie van de ranglijst niet in actie kwamen was FC Dordrecht-De Graafschap het affiche waar de meeste aandacht naar uitging. De wedstrijd tussen de twee subtoppers begon spectaculair, met een schitterende openingstreffer van Ilias Sebaoui. Met een gekruld schot in de verre hoek liet hij Thijs Jansen kansloos.

Het antwoord van De Graafschap volgde al snel. Drie minuten na de openingstreffer kopte Ralf Seuntjens op aangeven van Mimoun Mahi de gelijkmaker binnen. Daarna was het woord direct weer aan Dordrecht, dat via Dylan Mbayo de paal raakte.

In de tweede helft herstelde FC Dordrecht zijn voorsprong, via aanvoerder Mathis Suray. De middenvelder bleef koel toen hij negen minuten na rust oog in oog met Jansen kwam te staan en maakte zijn elfde treffer van het seizoen: 2-1. De Graafschap moest opnieuw beginnen, maar slaagde er niet in om te reageren. Dordrecht hield zijn voorsprong vast en gaf daarmee het toch al goed verlopen seizoen nog meer glans warabij de play-offs nu wel erg dichtbij komen.