DOETINCHEM - De Graafschap zal in de komende zeven wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om rechtstreekse promotie af te dwingen door middel van de tweede plaats in de eindstand. Na een onverwachte zeperd in de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde FC Dordrecht (0-3) lijken de titelkansen immers verkeken voor de ploeg van Mike Snoei.

De thuisploeg had een ongekende off-day en ziet daardoor niet alleen de achterstand op koploper SC Cambuur oplopen tot negen punten, maar tevens dat Almere City de tweede plaats weer heeft overgenomen. In ogenschouw genomen dat men ook de hete adem van NAC nog voelt volgen er nog spannende weken.

De gasten uit Dordrecht kwamen op De Vijverberg na een ruim half uur op voorsprong toen Nikolas Agrafiotis van dichtbij kon binnentikken. Niet eens onverdiend omdat vlak daarvoor Naoufal Bannis ook al een grote kans gemist had.

Bannis toonde zich in de tweede helft trefzekerder toen hij kort na rust de 0-2 achter keeper Rody de Boer schoot na een prima steekpass van Musaba. Zeven minuten gaf Musaba de bal nog maar eens aan de Feyenoord-huurling en opnieuw toonde Bannis zich koelbloedig: 0-3. Voor De Graafschap werden de druiven nog zuurder toen Ted van de Pavert vlak voor tijd ook nog eens zijn tweede gele kaart ontving.