BARENDRECHT - Traditiegetrouw is het NK Clubs de openingswedstrijd van het landelijke KNWU seizoen. Rond de 50 BMX verenigingen uit het gehele land en naar verwachting meer dan 700 BMX racers zullen het BMX seizoen aftrappen in Barendrecht.


FCC Barendrecht is al jaren een van de clubs met het grootste aantal deelnemers. Daar is de club trots op, want ze laten op die manier zien dat zij een vereniging zijn waar enthousiasme heerst en waar men samen racen het allerleukst vindt. Na 3 jaar op rij een mooi landelijk evenement te hebben georganiseerd is de vereniging vereerd dat zij in 2024 deze mooie wedstrijd op de thuisbaan toegewezen hebben gekregen.

FCC Barendrecht heeft binnen de club, in diverse leeftijdscategorieen, een aantal favoriete BMX-ers voor de finales. De 12 beste klasseringen tellen mee voor de uitslag van het NK Clubs. FCC Barendrecht hoopt met haar deelnemers hoge ogen te gooien tijdens dit NK Clubs.

Dit weekend kunnen er ook rankingpunten voor het Europees- en Wereldkampioenschap verdiend worden. De organisatie verwacht daarom een mooi deelnemers veld.Het evenement beloofd wederom een spektakel te worden en de vereniging nodigt inwoners van Barendrecht en omstreken uit om de typische sfeer van een BMX wedstrijd te proeven. De wedstrijd start na de parade en het spelen van het Wilhelmus door de plaatselijke muziekvereniging rond 11.15 uur.