DORDRECHT - NEC heeft de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie in handen na een 1-2 overwinning bij het laag geklasseerde FC Dordrecht. De ploeg van Rogier Meijer bleef voor de 11e keer op rij ongeslagen en dat was met name te danken aan een bliksemstart waarin men in de eerste zes minuten al tweemaal scoorden.

De toch al op dreef zijnde Jordy Bruijn wist weer eens de toon te zetten voor de Nijmeegse formatie door al na vier minuten een vrijetrap tegen de touwen te schieten. Nauwelijks twee minuten later weet spits Rangelo Janga bij de eerste paal de 0-2 binnen te tikken. NEC bleef hierna het beste van het spel houden, maar zo makkelijk als de goals in de eerste minuten vielen gebeurt dat niet meer.

Na de rust loopt het een stuk stroever bij de gasten en de thuisploeg dringt iets meer aan met al snel een kans voor Gianni dos Santos. Ook Ozgur Aktas is dichtbij, maar keeper Norbert Alblas is geconcentreerd en laat zich niet verrassen. Uiteindelijk wordt hij in de blessuretijd nog wel verschalkt door een treffer van Kevin Vermeulen, doch de zege komt voor NEC niet meer in gevaar.