ROTTERDAM - Cyriel Dessers is wederom belangrijk geweest voor Feyenoord door in de uiterste slotfase te scoren. Tegen AZ maakte de Belg in de blessuretijd de enige goal van de wedstrijd.

Lang leek het duel op 0-0 af te stevenen al was het zeker niet bloedeloos. Op een zwaar bespeelbaar veld leek AZ wel enigszins onder de indruk en het was aan keeper Vindahl te danken dat het bij rust nog gelijk was. Hij pakte een schot van Luis Sinisterra en hield Bryan Linssen, na een foute terugspeelbal van Clasie, van het scoren af, vervolgens keerde hij ook nog een vrije trap van Orkan Kökçü en stopte een omhaal van Sinisterra, die tussendoor ook al op de paal had gemikt.

In de tweede helft werd ook Feyenoord slordig en nu was het Feyenoord-keeper Bijlow die mocht excelleren onder meer bij een schot van Tijani Reijnders en een inzet van Jesper Karlsson. Een puntendeling lag in het verschiet, maar daar dacht "supersub" Dessers anders over. Niet voor het eerst dit seizoen wist de Belg in de blessuretijd de beslissende treffer te maken: 1-0.