ALMERE - Almere City FC kent een zeer moeilijke competitiestart. Na acht wedstrijden staat de ploeg van Gertjan Verbeek nog altijd pas op twee overwinningen. Ook het thuisduel tegen hekkensluiter FC Dordrecht werd niet in winst omgezet (2-2).

De thuisploeg wist het spel weer niet te maken en liet zich in de eerste helft zelfs compleet verrassen door de gasten uit Dordrecht. Nikolas Agrafiotis kopte de 0-1 tegen de touwen en die score werd twintig minuten later verdubbeld door een knal van Mauro Savastano. net voor de rust vond de thuisploeg via Bradly van Hoeven de aansluiting.

Wie na de rust een storm van aanvallen van de thuisploeg had verwacht kwam bedrogen uit want het waren juist de gasten die de beste mogelijkheden kregen. Toch eindigde het duel in een puntendeling. halverwege de tweede helft kwam Jonas Arweiler ineens helemaal vrij en kon zo voor de 2-2 zorgen.