ALMERE - Almere City FC heeft, net zoals afgelopen donderdag, twee dure punten laten liggen. Op zondag kwam de ploeg niet verder dan 2-2 tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie, FC Dordrecht. In het Riwal Hoogwerkers Stadion knokt Almere City FC zich weliswaar terug van een 2-0 achterstand, maar moet het uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Is het een schouder, een arm of toch de voet? De herhalingen zijn niet overtuigend en dus kan ook scheidsrechter Cantineau daar maar moeilijk over oordelen. Feit is dat ex-Almere City FC werknemer Arsenio Valpoort de bal na twaalf minuten met een simpele beweging voorbij Almere City FC doelman Michael Woud krijgt op assist van Gianni dos Santos. Aanvoerder Ryan Koolwijk briest en protesteert, want hij heeft de overtreding wel gezien.

Valpoort, zelf ooit 40 wedstrijden in het rood van Almere City FC te bewonderen, ontpopt zich tijdens de eerste helft wel vaker als plaaggeest van zijn oud-teamgenoten. Drie minuten voordat hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong caramboolt heeft hij al een scherp schot op keeper Woud gelost. En ook tien minuten voor rust is de voormalig Almeerder op jacht naar een doelpunt. Hij ontfutselt Faris Hammouti de bal en kan vrij schieten.

Die poging kan Woud nog met beide handen keren. Een verrassing hangt weliswaar in de lucht als de keeper bij een schot van Gianni dos Santos minuten later minder fortuinlijk is. Dos Santos krijgt de bal in vrije positie, nadat een crossbal over het hoofd van de verdediging van Almere City FC heen zoeft. Zijn streep verschalkt Woud in de korte hoek.

Na een teleurstellend gelijkspel afgelopen donderdag tegen FC Den Bosch lijkt het er zo op dat de ploeg van Ole Tobiasen aan de Krommedijk opnieuw het gras voor de voeten laat wegmaaien, nu door de FC uit Dordrecht. Net voor het laatste fluitsignaal kopt Radinio Balker echter de aansluitingstreffer binnen. Daarmee mag de ploeg zich gelukkig prijzen. De ‘rode’ kansen in het Riwal Hoogwerkers Stadion zijn op één hand te tellen. Shayon Harrison start het duel met een mooie actie. Met diverse mooie passeerbewegingen speelt de Engelsman zich vrij, maar zijn uiteindelijke krul raakt de bovenkant van de lat. Harrison staat ook aan de basis van die andere kans in het eerste bedrijf. Met een simpele voetbeweging stuurt hij basisdebutant Steve Tunga diep. Zijn scherpe voorzet belandt voor de voeten van spits Verheydt, maar die heeft zijn vizier niet op scherp staan.

De tweede helft doet de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie wel wankelen. Almere City FC laat meer en meer zien waartoe het in staat is. De gelijkmaker dient zich daarom al snel aan. Nadat eerder Faris Hammouti een tegendraadse kopbal niet kan verzilveren, is het Thomas Verheydt die een opgelegde kopbal wel binnenknikt. De boomlange spits van Almere City FC krijgt minuten later zelfs de kans om de 2-3 voorsprong binnen te schuiven, maar keeper Anthony Swolfs is een sta-in-de-weg.

Met het binnenbrengen van Mees Kaandorp en Delvechio Blackson pompt trainer Ole Tobiasen nieuw bloed in de selectie. De druk van Almere City FC wordt groter en groter, maar de klok ontpopt zich als een grote vijand. Dat weet ook Shayon Harrison, dat weet ook Thomas Verheydt, dat weet ook Mees Kaandorp. Alle drie zien doelpuntrijpe inzetten gekeerd door de Schapekoppen, die inmiddels met z’n allen in de zestien liggen. De wanhoop in Almeerse gelederen groeit. De

De Dordtse aanvaller Agrafiotis verzuimt in de ‘dying seconds’ door toedoen van keeperswerk van Woud om de overwinning binnen te harken voor de thuisploeg. Aan de andere kant wordt een ‘pompen-of-verzuipen’ bij de tweede paal voor de doellijn weggehaald, waardoor het gelijke spel de boeken in kan.