DORDRECHT - Op het Stationsplein in Dordrecht heeft op 9 april een schietpartij plaatsgevonden. Niemand raakte gewond. Agenten hielden kort na het incident zeven personen aan.


Kort na 19.30 uur kreeg de politie de melding dat twee groepen personen bij het stationsplein ruzie hadden en dat vanuit minimaal één van de twee groepen geschoten was. Agenten waren er snel bij en constateerden dat niemand gewond was geraakt. Dat er wel geschoten was bleek uit het onderzoek en uit het feit dat meerdere hulzen werden gevonden.

Aangehouden
Al snel werden zeven verdachten aangehouden, van wie van vijf van hen nu de identiteit bekend is: het gaat om een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 17-jarige jongen uit Papendrecht en drie 19-jarigen uit Zwijndrecht, Capelle aan de IJssel en Hoogvliet. Demannen en jongen zitten vast en worden verhoord.

Getuigen en beelden gezocht
De politie is druk in kaart aan het brengen wat er die 9e april gebeurd is. U kunt ons daarbij helpen als u getuige bent geweest of over camerabeelden beschikt, van bijvoorbeeld een mobiel of dashcam. Kunt u ons helpen? Bel dan 0900-8844.