DORDRECHT - Op maandag 02 oktober 2023 zal burgemeester Wouter Kolff de leden van het bestuur van Stichting Rolf ontvangen in het voormalig Augustijner klooster.


Hij zal de complete Rolfboeken serie in ontvangst nemen voor de gemeentebibliotheek van Dordrecht.

Deze boeken, geschreven door Ruud de Jong en voorzien van tekeningen door Hans Brouwer en Theo Aarsen, vertellen de geschiedenis van “Het Ontstaan van Holland” en met name de regio “IJsselmonde” aan de hand van het zwervertje Rolf.

De eerste drie delen zijn geschikt voor kinderen in de leeftijdsgroep van 10-12 jaar. De overige delen zijn meer bedoeld voor de jonge volwassenen.

Het laatste deel, “Rolf en de plundering van Thuredrecht” werd onlangs in de Trinitatuskapel officieel overhandigd aan de burgemeesters van Dordrecht en Albrandswaard en de voormalig provinciaal archeoloog; René Proos.

De leden van het bestuur van Stichting Rolf zijn zeer vereerd met de ontvangst in de historisch zo belangrijke plek in het centrum van Dordrecht. De stad die zo belangrijk was voor de Graven van Holland en ook zo’n belangrijke rol heeft gespeeld bij “Het Ontstaan van Holland”.