DRECHTSTEDEN - De afgelopen jaren heeft de provincie hard gewerkt aan de vernieuwing van bushaltes op R-netlijnen. Meer dan 60 haltes in Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Nieuw-Lekkerland, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht zijn comfortabeler en toegankelijker gemaakt. Hierdoor is het nog aantrekkelijker om in deze plaatsen met R-net te reizen.


De komende jaren blijft de provincie Zuid-Holland investeren in hoogwaardig openbaar vervoer (HOV), zodat de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem goed bereikbaar blijft. De ruim 60 haltes die onderhanden zijn genomen vormen daarvan het merendeel, maar meer haltes staan op de planning.

Toegankelijk en aantrekkelijk

Dit betekent dat de haltes een comfortabel bushokje krijgen met bankje, glazen wanden, ledverlichting en digitale reisinformatieborden. De provincie wil dat iedereen makkelijk en veilig de haltes kan bereiken. Hiervoor worden voetpaden én fietspaden aangepast en plaatsen we bij veel haltes (extra) fietsenstallingen.

Daarnaast maken ribbeltegels op de grond en een gelijkvloerse instap naar de bus het makkelijker voor mensen met een beperking om met de bus te reizen. Met al deze maatregelen blijft de regio bereikbaar en toegankelijk voor iedereen.

Met enkele gemeenten wordt op dit moment hard gewerkt aan de verbetering van nog eens 12 haltes. Maar ook daarna staan er haltes gepland. Op weg naar een nog beter bereikbaar Zuid-Holland.