DORDRECHT - Op vrijdagavond 17 december 2021 werd ze al officieel Nederlands kampioene Online Debatteren, maar afgelopen vrijdag 14 januari was er pas de mogelijkheid om de wisselbeker live te kunnen overhandigen aan de Dordtse Franciske van Vugt.

Dit gebeurde bij een ‘overval’ in haar klaslokaal op scholengemeenschap De Ring Van Putten in Spijkenisse, waar Franciske van Vugt docente Nederlands is. De leerlingen van HAVO-4 wilden graag bij de uitreiking aanwezig zijn om de simpele reden: ze zijn ongelooflijk trots op de prestatie van hun docente bij dit NK Online Debatteren.

Van de ‘overval in de klas’ is een leuk filmpje gemaakt:

https://www.denederlandsedebatclub.nl/nieuwsbericht/video-nederlands-kampioene-online-debatteren-ontvangt-wisselbeker

Franciske van Vugt is opvolger van de Groningse student Joris Bouman, die in 2020 de eerste editie van het NK Online Debatteren won. Voor Franciske was het haar eerste deelname en deze was dus meteen succesvol. In de finale versloeg ze Barbara Ulfman uit Voorst en nu mag Franciske zich dus een jaar lang de beste online debater van Nederland noemen.

Het prijzengeld van 350 euro is gedoneerd aan de stichting Broodnodig in Dordrecht. De wisselbeker werd uitgereikt door Jerry Helmers, voorzitter van Dé Nederlandse Debatclub in Amsterdam.

Franciske van Vugt, die dit jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht op plek 3 staat van de kieslijst van het CDA in Dordrecht, ziet het winnen van dit NK als een goede motivatie om verder te gaan met debatteren. “Het is goed om te horen dat mijn stijl van debatteren wordt gedebatteerd en dat ik er dus ook in slaag om mijn verhaal goed voor het voetlicht te brengen.”