DORDRECHT - De ANWB organiseert dit jaar drie unieke outdoor events op bijzondere locaties door Nederland. Het zomerprogramma werd op zaterdag 18 juli succesvol afgetrapt met ‘Het Nachtcollege’. Op zaterdag 22 augustus is het tijd voor het tweede event: de Biesbosch Bios. Een avond genieten van een Nederlandse natuurfilm onder de sterrenhemel én middenin de Biesbosch. Met ANWB ‘In het Wild’ wil de ANWB laten zien hoe mooi de Nederlandse natuur is. Aanmelden kan via de website van de ANWB. Ticketprijs bedraagt €7,50,- per persoon en de gehele ticket-opbrengst wordt gedoneerd aan het Nationaal Park de Biesbosch.

De Nederlandse natuur is allesbehalve saai, en op vakantie gaan in eigen land al helemaal niet! De ANWB neemt je iedere derde zaterdag van de maand mee de natuur in en geeft je de kans om unieke outdoor events op uitzonderlijke locaties in de Nederlandse natuur bij te wonen.

De Biesbosch Bios - 22 augustus 2020
Een avondje film kijken in de buitenlucht is niet iets nieuws, maar een avondje genieten van een mooie natuurfilm middenin in de Biesbosch is natuurlijk wel next level! Op 22 augustus kun je deze van je bucketlist afstrepen, want de ANWB reserveert in augustus een plek voor 200 personen (geheel corona-proof) in het hart van de Biesbosch. De locatie wordt omgetovert tot een ware buitenbioscoop: de Biesbosch Bios. Tijdens deze bijzondere avond kijk je op een gigantisch doek van 10x5 meter naar de Nederlandse natuurfilm ‘Holland, Natuur in Delta’ (2015, Mark Verkerk). Uiteraard is een bioscoopavond niet compleet zonder een overvloed aan natuur-geïnspireerde drankjes en snacks. Om de natuur die avond niet te veel tot last te zijn, krijgt iedereen een silent disco-koptelefoon om op die manier de kwaliteit van het geluid te kunnen waarborgen. Ticketprijs bedraagt €7,50,- per persoon en de gehele ticket-opbrengst wordt gedoneerd aan het Nationaal Park de Biesbosch. Aanmelden kan via anwb.nl/retail

Coronamaatregelen
Om de huidige coronamaatregelen te waarborgen, krijgt iedereen bij binnenkomst een aantal vragen over zijn/haar gezondheid en wordt iedereen verzocht de handen te desinfecteren. Verder zijn er speciale looproutes aangebracht op het terrein, zijn alle zitplekken op 1,5 meter, wordt men middels signing geattendeerd op het opvolgen van de 1,5 meter-regel én zijn er overal desinfectiemiddelen aanwezig.

De rijdende winkel
Deze ANWB-bus met retrolook werd rond 1970 gebruikt als mobiel bankkantoor. In de bus is een uitgebreid assortiment aan kaarten, boeken en gidsen over de Biesbosch te koop. Daarnaast is er een ruime keuze aan artikelen die nuttig zijn als je elders de natuur wilt beleven, bijvoorbeeld een stappenteller of een hoofdlampje voor tijdens een avondwandeling.

Het derde en laatste event van ANWB ‘In het Wild’ vindt plaats op 19 september. Houd de website in de gaten voor meer informatie.