DORDRECHT - De coronatest in Dordrecht afnemen? Dan kun je bij verschillende testlocaties terecht. Er zijn verschillende testlocaties van de GGD beschikbaar, maar hier heb je vaak niet de mogelijkheid om te testen als je geen klachten ervaart. Je moet dan al met iemand in contact zijn geweest die het coronavirus heeft. Ook zijn de sneltesten niet toegankelijk voor iedereen. Er zijn echter wel andere instanties die jou hierbij kunnen helpen. Maar dan moet je wel weten wat er allemaal bij komt kijken. Onderstaande informatie helpt jou hierbij.

De coronatest in Dordrecht afnemen voor een duidelijk beeld
De coronatest in Dordrecht afnemen kan alleen wanneer je een afspraak maakt. Je kunt niet zomaar naar een testlocatie toegaan om de test af te laten nemen, maar moet dus eerst de afspraak inplannen. Je kunt dit eenvoudig via de website doen. Hier worden er een aantal gegevens gevraagd en kun je eventuele klachten doorgeven. Hiermee wordt er direct een beter beeld gegeven van de situatie. Aan het einde van de aanmelding moet je de betaling nog uitvoeren. Een sneltest is namelijk niet gratis. Je kunt rekenen op kosten van 65 euro of meer. Bekijk daarom ook goed welke test je af laat nemen.

De richtlijnen volgen
Daarnaast moet je eraan denken dat je de richtlijnen bij de teststraten volgt. De coronatest in Dordrecht afnemen heeft namelijk ook nog regels. Zo moet je te allen tijde alleen naar de teststraat komen. Alleen als het echt niet anders kan, mag er iemand mee. In dit geval moeten beide personen in de auto wel een mondkapje dragen. Bij de verschillende locaties kunnen ook nog andere regels gelden. Bekijk al deze regels goed voordat je naar je afspraak gaat, zodat je geen misstappen kunt maken. Uiteindelijk wil je immers ook geen boetes oplopen doordat je niet goed naar de richtlijnen hebt gekeken.

Niet lang wachten

De coronatest in Dordrecht afnemen zorgt er in ieder geval voor dat je binnen een korte tijd een uitslag in handen hebt. Je hebt hem namelijk binnen 15 minuten in de mail zitten. Hiervoor hoef je niet op locatie te wachten. Als je thuiskomt, heb je hem dus al binnen. Dit maakt het voor jou ook weer mogelijk om wellicht direct jouw werkzaamheden weer te kunnen hervatten. Als er een positieve test uitkomt, dan zul je voor twee weken in quarantaine moeten totdat jouw klachten verdwenen zijn.