DORDRECHT - De venstertijden van de poller op de Visstraat worden tijdelijk aangepast. De venstertijd is de periode dat de poller omlaag staat. Normaal gesproken is dat op de meeste dagen tussen 17.00 uur en 11.00 uur het geval. Vanaf dinsdag 16 juni gaat de venstertijd op de Visstraat pas vanaf middernacht in.

Veel eigenaren van restaurants en cafés in de binnenstad hebben hun terrassen uitgebreid. Zij gebruiken soms ook een deel van de rijweg. De gemeente wil voorkomen dat daar veel verkeer langsrijdt. Daarom blijft de poller tijdelijk ook 's avonds omhoog.

Bevoorrading
Voor de bevoorrading van de winkels staat de poller tussen middernacht en 11.00 uur 's ochtends omlaag. Gele bordjes maken de weggebruiker duidelijk dat de venstertijden voor de Visstraat tijdelijk zijn aangepast. Alleen voertuigen met een ontheffing mogen het gebied in. Wie zonder ontheffing toch in het gebied moet zijn, kan bij de aanmeldzuil contact opnemen met de meldkamer.De venstertijden voor de poller op de Kolfstraat veranderen niet.

Camera
Op 1 juli vervangt de gemeente de poller door handhaving met camera's. De camera controleert of het kenteken een geldige ontheffing heeft. Ook dan gelden de aangepaste venstertijden. Buiten deze tijden doorrijden zonder ontheffing mag niet. Wie toch in het gebied moet zijn, kan een ontheffing voor 1 dag aanschaffen. Aanvragen gaat via het digitaal loket met DigiD of EHerkenning. Het is mogelijk de ontheffing achteraf aan te vragen. Dit kan tot 23.59 uur op de dag dat iemand langs een camera is gereden.

Website
Op dordrecht.nl/autoluw staat meer informatie over de overgang van pollers naar handhaving met camera's.