DORDRECHT - De tweede etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 start op het Energieplein in Dordrecht op dinsdag 13 augustus. Dat maakte de organisatie vandaag bekend tijdens een persconferentie in Parijs.


De derde editie van de Tour de France Femmes duurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus. Er zijn acht etappes. De eerste drie zijn in Nederland. Op 12 augustus staat Rotterdam-Den Haag op het programma. Op 13 augustus Dordrecht-Rotterdam en een tijdrit in Rotterdam.

Samenwerking met Rotterdam en Den Haag

De start in Nederland is een samenwerking tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. De steden willen er een voor iedereen toegankelijk evenement van maken. Doel is ook om mensen enthousiast te maken voor de (race)fiets en aan te zetten tot bewegen. Lucinda Brand zal daarvoor namens Dordrecht ambassadeur zijn.

Sportief, levendig en inclusief

Wethouder Marc Merx: “De Tour de France Femmes biedt ons de kans om aan een breed publiek te laten zien hoe prachtig onze stad is! Sporten verbindt mensen en steden, de route is daarop ingericht. We willen met dit evenement een belangrijke bijdrage leveren aan een sportief, levendig en inclusief Dordrecht. We maken er een feestje van, waarbij we de mensen willen inspireren om vaker de fiets te pakken.”

"We zijn er trots op om onderdeel te zijn van de organisatie van de start van de Tour de Femmes 2024. Een unieke kans om onze stad en regio op een schitterende manier aan een internationaal publiek te tonen", aldus burgemeester Wouter Kolff.

Start vanaf Energieplein

De tweede etappe vanaf het Energieplein gaat over een afstand van 73 kilometer. De wielrenners rijden van Dordrecht naar Rotterdam. De route gaat via de molens van Kinderdijk, de Alblasserwaard en de zuidelijke rand van Rotterdam. De finish is op de Boompjes in Rotterdam.

Alle informatie over de Nederlandse Grand Départ is verzameld op de website www.letourfemmes-rotterdam.nl.