DORDRECHT - Maandag 7 september start de renovatie van het festivalveld in het Wantijpark. We verbeteren de waterafvoer en de stevigheid zodat het veld beter geschikt is voor festivals. Het renovatiewerk duurt 4 tot 6 weken. Het park, met het speelterrein en de kinderboerderij, blijft bereikbaar.


De laatste jaren werd het bij festivals vaak een groot waterballet op het veld als het veel regende. Om het terrein nog enigszins begaanbaar te houden, maakten de organisatie en de gemeente veel extra kosten. Daarom is de renovatie nodig, zodat er volgend jaar weer festivals in het Wantijpark kunnen plaatsvinden.

Verbeteringen

Met de renovatie verbetert de drainagecapaciteit zodat het water sneller kan weglopen. Het veld wordt ook beter bestand tegen het zware verkeer bij de opbouw van een festival.

Transporten

Aannemer GKB voert de werkzaamheden uit. Daarvoor is het nodig om grond af te voeren en steenkorrels aan te voeren. Het bouwverkeer volgt een vaste route, om overlast zoveel mogelijk te beperken. Het transport gaat vanaf de Oranjelaan via Parklaan, Vlotlaan en Badweg naar het Wantijpark en omgekeerd.