DORDRECHT - De gemeente gaat door net de opruimdagen. Op woensdag 3 juni is de wijl Wielwijk aan de beurt.


'n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Op woensdag 3 juni van is er een opruimdag in Wielwijk.

In de Witte de Withstraat staat die dag een speciale container waarin bewoners hun grof afval kwijt kunnen. Er is een mini-milieustraat met containers voor papier, plastic en groente, fruit- en tuinafval (gft). Ook kunt u oude elektrische apparaten inleveren. Chemisch afval is niet welkom.
Wie vragen heeft, kan die stellen aan de afvalcoaches. 'Geef het Dordt' is aanwezig om spullen die nog goed zijn aan te pakken. De opruimdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

1,5 meter afstand
In december en januari zijn ook al opruimdagen gehouden. Het was de bedoeling dat er ook een in april zou plaatsvinden. Door het coronavirus kon dat niet. Nu de maatregelen zijn versoepeld, pakken we de draad weer op. We zorgen er natuurlijk voor dat tijdens de opruimdag iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Er komt een looproute en we plaatsen dranghekken. Ook moet iedereen zelf zijn spullen in de container gooien.

Behalve in Wielwijk, komen er opruimdagen op de Staart (24 juni) en Crabbehof (8 juli). Of ze ook doorgaan, hangt af van de situatie rond het coronavirus op dat moment.

Kijk voor meer informatie op www.dordrecht.nl/schonestad.